Beste dykkeområdene i Asia

De erfarne dykkerne velger oftere og oftere å dra til Asia for å oppleve nye hav og fiskearter. Dersom en har vært mye rundt i verden å dykket så vil man se at Asia har et helt annet undervannsliv og klima enn ellers rundt i verden. Men som alt annet så har også Asia noen steder som bør oppleves og prioriteres før andre.

Scuba diverEt av disse stedene er Pulau Sipadan i Malaysia, dette stedet er faktisk det eneste oseaniske øya i hele Malaysia, og før 2002 så var det store uenigheter mellom Malyasia og Indonesia om dette landområdet. Dette stedet er også blitt omtalt flere ganger som et av de aller beste stedene å dykke i hele verden.

Her så må også Thailand nevnes såklart, og skal en dykke i Thailand så må Similian Islands oppleves. Her så kan en oppleve klovnefiskene på nært hold, kanskje aller mest kjent for mange som fiskene fra animasjonsfilmen «Nemo».

Når en først er så langt sør i Asia som Thailand så er det bare å fortsette turen nedover til Indonesia, her så er det bare å velge å vrake mellom de beste dykkeområdene. Et av stedene som en kan starte med er Derawan Islands på East Kalimantan. Der kan en blandt annet finne helt ufarlige og ugiftige brennmaneter, en av de mer uvanlige dyrene å finne i sjøen rundt Derawan øyene.

Skal man utforske Indonesia litt mer så kan en flytte seg videre til Raja Ampat Islands, dette område ligger nord-vest i Indonesia provins Weat Papua. Dette område har faktisk det aller høyeste mengden med ulike fiskearter og koraller i hele verden. Hele 537 ulike korall arter og forbløffende 1074 fiske arter finnes på dette området.

Om et siste område skal nevnes i Indonesia så må det være Komodo Island, her finnes det utrolig stor variasjon av marineliv. Her kan du finne alt fra klumpfisk, delfiner, pygme sjøhest, ulike typer blekksprut og mye mye mer.