Beste dykkeområdene i Middelhavet

Bor en i Europa og er ute etter et spennende og nytt dykkested uten å måtte reise avgårde i mange timer og altfor langt unna så er Middelhavet absolutt det stedet en bør velge. I Middelhavet så er det nok av spennende steder å velge mellom for en helt unik dykkeopplevelse, Middelhavet er jo kjent for sitt klare blå hav med et rikt dyreliv og også utrolig mange spennende vrak som ligger på havets bunn.

Et av stedene som må prøves dersom en velger Middelhavet som sitt reisemål for dykking er Malta og Gozo som er en mindre øy innenfor Malta. Rundt øya Malta så er det utrolig klart og flott vann som faktisk gjør at denne øya er blant de aller beste stedene i hele Middelhavet å dykke på. På Gozo så er det Inland Sea og Blue Hole som er de to aller mest populære stedene å dykke på, Inland Sea er som navnet sier et innenlands hav hvor en kan dykke i den naturlige tunnelen og ut til havet. Blue Hole er da et «hull» under vann som er 15 meter dypt, der kan du dykke 6 meter ned og ut i det åpne havet.

Et annet sted som må prøves dersom en skal dykke i Middelhavet er Ustica, Italias aller første marine naturreservat og er virkelig et paradis for aller dykkere. Denne øya ligger 67 km nord for Palermo og dykkeguru Jacques Cousteau kalte øya for den aller vakreste øya å dykke på i Middelhavet.