Dykkereiser til en billig penge

Dykking er absolutt ikke den billigste hobbyen man kan ha, og mange velger å spare mye og lenge før de legger i vei på dykketurer til mer eksotiske strøk. Det er dog mulig å finne billige dykketurer også, og er man litt fleksibel kan man få en flott tur for en billig penge!

Viktig med fleksibilitet

For mange er destinasjon og tidspunkt allerede satt når man skal bestille tur, men er man fleksibel på dette har man plutselig utrolig mange flere muligheter, og ikke minst muligheten til å finne billige flybilletter. Et godt tips her er å prøve seg på restplasser. Dette betyr ofte at man må reise innen ganske kort tid, og at man ikke kan bestemme seg for destinasjon på forhånd.
Med billige flybilletter i hånden er det bare å begynne å finne dykkemuligheter. Får man for eksempel billige flybilletter til Bangkok kan man kikke på dykkesteder på Koh Tao, Similan-øyene eller et av de mange andre øyparadisene. Det betyr litt mer transport underveis, men dette er stort sett ganske enkelt å finne ut av, og med lokal transport blir det heller ikke spesielt dyrt!

Sikkerhet ved dykking

Er man vant til å dykke mest i Norge er det selvsagt også viktig at man tenker på sikkerheten. Det er mange forskjeller på å dykke i kalde Norge og i varmere strøk, og mange vil nok si at Norge oftere har vanskeligere forhold. Det betyr dog ikke at man bare skal «hoppe i det» i utlandet heller. Velg et velrennomert dykkesenter med utstyr av god kvalitet og gode instruktører/guider. Her kan man finne mye informasjon på nettet før man reiser, og det er også mulighet for å kontakte dykkesentrene før man reiser for å finne ut akkurat hva de kan tilby. Mange sentre i utlandet har også skandinaviske instruktører for dem som ønsker det.