Vannpolo

Vannpolo er en ekstremt krevende sport som har vært en Olympisk gren nesten helt fra start, fra år 1900. Vannpolo kan anses å være en type håndball spilt i vann. Det er mye vanskeligere å bevege seg, vanskeligere å holde balansen, orienteringen. Derfor ser vannpolo-utøverne så friske ut, alle sammen. Den harde treningen er ekstremt bra for kroppen.

For å spre den nyttige sporten, ble flere mesterskap satt i gang verden rundt. Vannpolo er fortsatt mest populært i Europa, særlig rundt Middelhavet og i Øst-Europa, men populariteten er i en oppsving ellers i verden også. Om man ikke vil vente i fire år mellom hvert OL før man titter på vannpolo, kan man skrive opp datoene for neste Europamesterskap eller Vannpolo-VM, som går annen hvert år. Herrene fra Ungarn har dominert vannpolo gjennom det siste århundret, med hele 9 gull i OL og 15 gull i VM og EM. Hver eneste gang det er en større internasjonal konkurranse i vannpolo, får herrene fra Ungarn den laveste oddsen på sider som Bet365. Det er rimelig sikkert å sette pengene sine på Ungarn, men det er ikke bare de som kan spille vannpolo her i verden!

Like bak ungarerne kommer nemlig lag fra de land som faktisk har utgang til havet. Det gir flere muligheter til å trene, mer plass, mer fleksibilitet. Du skal derfor aldri se bort ifra at Italia, Kroatia eller Montenegro stikker av med seieren. Russland har også et veldig godt herreteam i vannpolo, mens blant kvinner er USA og Australia dominante. Dog har det ikke blitt avholdt like mange internasjonale mesterskap i vannpolo for kvinner som det har for menn – altså er det ekstra spennende å følge med når det er kvinnene som hopper uti bassenget.

Rå kraft blandet med vakre kropper og en eleganse man kun kan finne i en vannsport. Vannpolo er den ultimate treningen.