Planlegge en dykkeferie

Så du skal på en dykkeferie, kanskje den aller første du noen gang har vært på og kanskje også for noen en av de første større feriene de skal på. Da er det utrolig viktig å ha planlagt godt og være forberedt med det meste før en faktisk reiser avgårde.

Det hele starter vel med de store tingene som å planlegge godt i forveien, søke og ta seg fri fra sin jobb og såklart booke sin tur. Flere og flere turoperatører tilbyr muligheten å bestille både flybillett og hotell samtidig noe som faktisk kan lønne seg noen ganger. I tillegg til dette så er det jo også mange turoperatører som arrangerer ferdige dykketurer hvor alt kan bli skreddersydd etter sine ønsker og dykkekunnskaper. Noen har kanskje dykkesertifikat fra en tidligere dykketur eller noen har kanskje sørget for å ha fullført dykkesertifikat nettopp for å kunne dra på en dykketur når en vil uten å måtte bruke tiden sin på ferien til å få dette sertifikatet.

Dersom en velger å ikke gå for de ferdig skreddersydde turene så er det utrolig viktig å gjøre sin egen research på forhånd av turen selv om en kan få mye gode tips og hjelpes underveis og på feriestedet sitt. Det er jo tross alt de lokale som bør kunne mest om destinasjonen din.