Det store barriererevet i Australia – en dykkeopplevelse

Scuba diverDe aller fleste har vel på et eller et annet tidspunkt hørt om Det Store Barriererevet som ligger i Australia. Om det er gjennom en film en har sett på, om det er fra skrekkhistorier om hvor mye hai som florerer der eller om en kanskje allerede har vært der selv og prøvd ut dykkingen. Det store barriererevet er faktisk verdens aller største korallrev og ligger som de fleste vet i Australia, nærmere bestemt utenfor kysten av Queensland. Det er nok også kanskje best kjent som The Great Barrier Reef.

For at en kanskje skal forstå hvor stort dette område er så hjelper det kanskje å få vite at dette stedet er så stort at det faktisk kan sees fra verdensrommet. Og da sier det vel seg selv at når område er så stort så følger det også med et stort, varierende og omfattende dyreliv. Her finnes det både leppefisk, klovnefisk, Moray – ål og flere andre av de mer «vanlige» korallrev fiskene. Det finnes også såklart mer sjeldnere skapninger og fiskearter som ulike havslanger og gigantiske muslinger, disse må man derimot lete litt for å se eller rett og slett være litt heldig for å møte på disse under dykketuren sin.

På revets nordligste ende, Cairns, så er det perfekt for de som ønsker å dykke fra Hamilton Reef, her kan du ta båt ut dit og der vil du kunne se blandt annet delfiner og vågehval. Lenger sør så er område Gladstone det perfekte stedet å bruke som base for sin dykketur.